Loopbaanbegeleiding

Denk je aan een carrière switch of wil je gewoon eens onderzoeken waar jouw interesses en competenties liggen? Dan is loopbaanbegeleiding uitermate geschikt voor je om verder op weg te helpen met deze vragen. Je kunt kiezen tussen een lang of kort (oriëntatie) traject, afhankelijk van jouw hulpvraag.

 

Oriëntatie traject

  1. Intakegesprek: Een eerste kennismaking waarbij de loopbaancoach de achtergrond, ervaring, interesses en doelen van de persoon verkent.
  2. Zelfonderzoek: Dit omvat vaak het uitvoeren van tests, oefeningen of reflecties om de sterke punten, waarden, interesses en persoonlijkheidskenmerken van de persoon te identificeren.
  3. Loopbaanverkenning: Het onderzoeken van verschillende carrièremogelijkheden, industrieën en functies die passen bij de vaardigheden, interesses en doelen van de persoon. Dit kan inhouden dat informatie wordt verzameld over verschillende beroepen, het bijwonen van netwerkevenementen, het uitvoeren van informatieve interviews en het verkennen van mogelijke opleidings- of omscholingsmogelijkheden.
  4. Doelstellingen en planning: Het formuleren van specifieke loopbaandoelen en het ontwikkelen van een plan om deze doelen te bereiken. Dit kan het identificeren van tussenliggende stappen, het opstellen van een tijdlijn, en het vaststellen van meetbare mijlpalen omvatten.

 

The full package

  1. Intakegesprek: Een eerste kennismaking waarbij de loopbaancoach de achtergrond, ervaring, interesses en doelen van de persoon verkent.
  2. Zelfonderzoek: Dit omvat vaak het uitvoeren van tests, oefeningen of reflecties om de sterke punten, waarden, interesses en persoonlijkheidskenmerken van de persoon te identificeren.
  3. Loopbaanverkenning: Het onderzoeken van verschillende carrièremogelijkheden, industrieën en functies die passen bij de vaardigheden, interesses en doelen van de persoon. Dit kan inhouden dat informatie wordt verzameld over verschillende beroepen, het bijwonen van netwerkevenementen, het uitvoeren van informatieve interviews en het verkennen van mogelijke opleidings- of omscholingsmogelijkheden.
  4. Doelstellingen en planning: Het formuleren van specifieke loopbaandoelen en het ontwikkelen van een plan om deze doelen te bereiken. Dit kan het identificeren van tussenliggende stappen, het opstellen van een tijdlijn, en het vaststellen van meetbare mijlpalen omvatten.
  5. Vaardighedenontwikkeling: Het identificeren van eventuele lacunes in vaardigheden die nodig zijn voor de gewenste loopbaan en het ontwikkelen van een plan om deze vaardigheden te verbeteren. Dit kan inhouden dat trainingen, workshops of cursussen worden gevolgd, of dat praktische ervaring wordt opgedaan via stages of vrijwilligerswerk.
  6. Sollicitatie- en interviewvaardigheden: Het voorbereiden van de persoon op het sollicitatieproces, inclusief het schrijven van een CV en sollicitatiebrieven, het oefenen van interviewtechnieken en het leren onderhandelen over salaris en arbeidsvoorwaarden.
  7. Ondersteuning en follow-up: Het bieden van doorlopende ondersteuning en begeleiding tijdens het loopbaantraject, inclusief het aanpakken van eventuele obstakels of uitdagingen die zich kunnen voordoen. Dit kan ook het evalueren van de voortgang en het aanpassen van het plan indien nodig omvatten.